Nyt on sitten siemennetty ihan urakalla...nimittäin multaa. Tästä alkaa myös tarinointi chilinkasvatusyrityksestä.

Kaikkihan alkoi siitä, kun olin tammikuussa Tulipapin tykönä yökylässä. Siltä reissulta seurauksena oli tämä karmaisevan ihana tauti...chilihulluus! Vonkasin Papilta siemenet, jotka saapuivat ystävänpäivän tienoilla. Eilen ostettiin minikasvihuone + muita tarvikkeita pikkuisia varten ja tänään ne sitten pääsivät mullan hellään syleilyyn. Kylvöt kannattaa vanhan kansan mukaan tehdä nousevan kuun aikana, joten ehdin juuri ja juuri, koska täysikuu on yöllä joskus 1 aikaan.

Siemeniä laitoin ruukkuihin 4 kpl...tai CAP 1151:tä meni 5 kpl/ruukku. Siemennys tapahtui seuraavilla lajikkeilla: Edellä mainittu CAP 1151, Ramiro, Cayanne , Habanero, Aji Cristal ja Risteytys?, joka näin tuttavien kesken sai nimen Pygmi. ELEKEE KYSYKÖ MIKSI!!! CAP 1151:stä ja Habaneroa on kahdessa ruukussa, Pygmiä neljässä ruukussa, Ramiroa ja Aji Cristalia viidessä ruukussa ja Cayannea kuudessa ruukussa.

Yritän ottaa huomenna kuvia virityksestä ja liittää ne tänne sivuille.

Kasvihuone sisältöineen elelee omassa kämpässämme vallitsevan ilmaston vuoksi "Mamalassa" ja olenkin nakittanut Maman hoitamaan itiöitäni sillä välin, kun itse en ole paikalla. Lähinnä oma olemiseni itiöiden lähettyvillä rajoittuu aikoihin, kun asustelen täällä töiden vuoksi. Luonnollisestikin tänä aikana tarkastan tunnin välein, josko itua alkais jo pukkamaan...sekä vaihdan päivän kuulumisia ruukkujen kanssa. Luotan itiöt Maman käsiin, koska sillä sentään on kukkiva Orkidea, joka viherpeukaloiden puheiden mukaan on jokseenkin onnistunut suoritus :) Oma kasvien hoito on rajoittunut lähinnä yhden rahapuun jatkuviin virvoitteluihin... 

Nyt sitten innolla ootellaan millon alkaa siemen itää...