***

Tänään noin kello 18.30 aikaan antoi chilihullu Sajo käskyn, että huushollissa oli toimitettava multiinpano. Tämä multiinpano oli tänä vuonna ensimmäinen ja tapahtui laskevan kuun aikana. Kaikki chililajikkeet keittiön kaapista menivät multiinpantavaksi. Niin lähti Chiluacle Negro (1), Hot Lemon (1), Hercules (1), Seko (4), toissavuotinen Cayanne (3), Charlston (2), Bolivian Rainbow (2), Pygmi (2), Red Savina (2), viimevuotinen Cayanne (2) sekä Peter Pepper (4) multiinpanoa varten kylpyhuoneeseen, sillä ne kaikki kuuluivat chilien sukuun. He lähtivät sinne Puutarhamullan kanssa, joka on todettu hyväksi. Heidän siellä ollessaan tuli kylvämisen aika ja kaikki pääsivät turveruukkuihin, koska heille oli tilaa minikasvihuoneessa.

***

Tänä vuonna tehdään vähän kokeiluja...lähinnä ton kuun asennon suhteen. Mähän oon tunnetusti ollu hyvin tarkka siitä, että kylvöt suoritetaan nousevan kuun aikana. Nooooh...nythän sitten päätin testata, onko tuolla kuun asennolla p****nkaan väliä. Eli nyt kylvettiin yks minarillinen laskevalla kuulla ja seuraavan kerran kylvetään toinen minarillinen siemeniä nousevalla kuulla. Lisäks semmonen pikkunen kokeilu on myös meneillään siitä, että onko siemenen iällä mitään merkitystä. Kaapissa kun sattu olemaan vuoden 2007 kylvöistä siemeniä, niin lykkäsinpä niitäkin mullan hellään syleilyyn viime vuotisten siementen kaveriksi.

Uusia lajikkeita tuli tänäkin vuonna. Chilimies lähetti siemeniä, joista uusi lajike oli toi Seko. Paketissa luki vaan sekoja eli ei oo vielä tarkempaa tietoo mitä kyseiset siemenet ees vois olla, mutta Chilimies voinee spekuloida lajiketta tuonne kommenttiosastolle? Jebalta puolestaan tuli pariakin uutta...eli toinen on toi nyt kylvetty Chiluacle Negro = Negro ja toinen on Caribbean Red Habanero. Negroo oli kaks siementä, joten toinen pääsi multiin nyt ja toinen sitten nousevalla kuulla. Caribialaista oli vaan yks siemen, jonka päätin jättää myöhempään kylvöön.

Tästä sitä aletaan taas kärsimätön ensimmäisten itujen odottelu...

Ai niin...melkein unohtu...mähän jätin viime vuotisista puskista kaks Cayannee, kaks Petteriä ja yhen Herculeksen "talvehtimaan". No näyttää siltä, että ainakin osalla noista on talvehtiminen onnistunu ja siellä alkaa tuupata uutta viherrystä. Menin niistä siivoomaan tässä yks kaunis päivä vähän kuivia lehtiä ja oksia pois, niin se saatto olla ihan pikkiriikkinen virhe...ainakin toi Hercules näyttää NIIN kuolleelta. Mutta jahka tästä kevät kerkee pitemmälle niin katotaan mitä vahinkoja mä loppupelissä niille aiheutin :)