Heipä hei kaikki äidin pikku ***kapyllyt! Täällä on ollu kirjotusten osalta pikkusen semmosta luovaa taukoo...lähinnä töitten ja muiden kiireitten takia. Eikä täältä oo ollu niin kauheen kummosta kerrottavaakaan. Mutta nyt on ja paljon :)

Alotetaan siitä, että Herra Chilijumala eli Tulipappi käväisi tuossa viime viikolla vierailulla. Viralliset juhlallisuudet sisälsivät mm. kierroksen mun ja Maman chiliplantaaseilla sekä Papin manaukset ja siunaukset Pojille. Epäviralliseen osastoon kuului sitten saunomista, järveen pulahtamista ja tietenkin hillittyä alkoholipitoisten juomien maistelua. Chilimarjojen päänmenoksi syntyi jos jonkinmoista ideaa, joista ehkä jotkut ovat jopa toteuttamiskelpoisia :D

Maman puutarhassa kasvu on ollu vähän kitusempaa, kuten kuvista voinette huomata. Mutta on sielläkin nuppuja tulossa ihan jonkin verran. Toivottavasti satoakin. Kuvasin myös uudet The Orkideat, jos tänne on joku orkideojen (miten toi taipuu...orkidea - orkidean, orkideat - orkideojen...terveisiä vaan äikän opelle!!!) ystäväkin eksynyt. Yritän jossain välissä ängetä ne samaan kuvaan...

Omat Pojat jakselee hyvin. Tänään tapahtui ensimmäinen pöllyttäminen. Cayannessa (siinä isoimmassa) on kaks kukkaa jo auki ja niitä piti sitten heti mennä sutimaan. Siinä on ihan älyttömästi nuppuja ja lähiaikoina oottelen kyllä lisää kukkasia auki. Otan kuvia kunhan kukkasia on vähän enemmän. Kaikissa muissakin kasveissa on nuppusia jonkin verran...Habaneroissa voi sanoo olevan paljonkin, mutta niillä tuo kukkimispiste on vielä vähän kauempana, kuten noilla kahella muullakin Cayannella. Paprika pukkaa kohta kukkaa auki ja toinen Ramiroista.

Mistäpä tulikin mieleen, että tällä hetkellä molemmat Ramirot ja tuo Paprika on tuolla partsin toisella laidalla, kun niihin iski joku kuppa. Kaikki kolme rehua on joutunu nielemään Mäntysuopavettä enemmän kuin kylliksi ja näyttää että ainakin toinen Ramiro ja toi Paprika on pelastunu isommalta elukkainvaasiolta...tai pahemmalta kupalta. En tiiä miten toi mun antama käsittely tai tuo invaasio/kuppa vaikuttaa kukkimiseen ja satoon, mutta tehkööt voitaviaan tuolla parvekkeen toisella laidalla :)

Tässäpä vielä kuveja Papin visiitiltä...ja ne The Orkideat.