Heipähei, pitkästä aikaa, ystävät!

Täällä on ollu aikamoista hiljaiseloo blogittelun kannalta, koska VIELÄKÄÄN ei intertenttiyhteydet toimi muuta kun tuon kännykän kautta. Miten nykyaikana yhen nettiyhteyden virittäminen voi kestää kuukauden...MINÄ VAAN KYSYN!!! Ihme touhua, prkl!!! Ihmisellä on hirvee puhelinlasku, mutta kohtahan sitä alkaa työtkin ja pääsee tienaamaan rahoja senkin laskun maksua varten.

Hiljaiseloa oli myös chilirintamalla, kunnes sunnuntaina 13.5.2007 ensimmäiset chilipojat lähti maailmalle. Lahden seudulle Jeban mukana lähti 15 taimea: 3 Cayannea, 3 Pygmiä, 3 Ramiroa, 2 Habaneroa, 2 Bolivian Rainbowta, 1 Charlston sekä yksi suosikkipoika Peter Pepper, josta en kyllä millään meinannu raaskia luopua, mutta Jeba lupas pitää siitä erittäin hyvää huolta. Maman kasvustosta Jeba sai mukaansa oranssia ja punaista paprikaa sekä basilikaa. Tohinoissa matkaan jäi laittamatta sitruunamelissaa ja rucolaa, mutta ehkä ens kerralla sitten. Osa chileistä päätyi tietääkseni Jeban Mamalle...eli saldona jo ainakin kaksi tartutettua... jiihaaa!!!

Omassa puutarhassa oli tuon koulimisen seurauksena tapahtunu pientä kuolemista, mutta jäihän noita "poikia" mulle ja Mamallekin: Suosikkipoikia 2, Bolivian Rainbowta 2, Pygmiä 11, Charlstonia 2, Ramiroa 18, Habaneroa 4 ja 13 Cayannea...elikkäs yhteenlaskettuna 53 kipaletta. Ruukkuihin aattelin niitä laitella tällä viikolla...olipa juuritilanne minkälainen tahansa. Ja samalla tuon sitten osan (ainakin yhdet joka lajiketta) tänne omaan kotiin. Todennäkösesti joudun asettelemaan ne tänne keittiön pöydälle ainakin väliaikasesti, kunnes saan ne parvekkeelle. Tai tarkotus olis niitä roudata eessuntaassun väliä keittiön pöytä - parveke. Päivät pihalla, jos lämpötila sallii ja yöks vielä sisälle, kun sen verran menee alle 10 asteen öisin täällä vielä. Länsirannikolla Pappi taitaa elellä jo kovassa helteessä?

Niin ja mainittakoon, että Aji Cristalit ja CAP 1151:t sai jatkoaikaa tuohon sunnuntaihin asti, jolloin ne nakattiin roskikseen, koska mitään elävän näköstä ei ollu tunkeutunut mullasta ylöspäin. Samalla hävitettiin muutama muu ruukku, joissa itäminen on ollut surkeaa tai sitä ei oo tapahtunu lainkaan. Joo ja mainitsemisen arvosiin asioihin kuulunee myös Maman The Orkidea 3, jonka ilmaantui äippäpvälahjaksi. Ikävä kyllä unohdin ottaa kameran mukaan, mutta yritän muistaa nyt sitten kun menen ruukuttamaan, jotta saadaan siitäkin sitten tänne kuvatus. Että tämmöstä...palaillaan ruukutuksen jälkeen astialle jälleen...jos ei sitä ennen tapahdu mitään mainittavaa.

Ai niin...Jeban Chilipojat-linkistä pääsee seuraamaan maailmalle lähteneiden chilipoikien elämänvaiheita :)

Joo ja meilläkin on viimein Koiraeläin kotona...vähän se on reppana ollu ihmeissään, kun yhtään tiiä missä huoneessa olis ja ennenkaikkee missä huoneessa Emäntä ja Isäntä vuorollaan on...mutta eiköhän se siitä. Se on jo tottunut muuttaja...