"Konnari juoksi yli järven, konnari juoksi yli järven. Saammehan, saammehan laulaa veeärrän laulun?" No toki, eihän sitä kukaan estä :)

Täällä kiskoliikenteen monopoliyhtiö VR:n kiskodildo halkoo suomalaista metsämaisemaa niin että silmissä vilisee. Ja kuten arvata voi...sen kerran kun meikäläinen tälleen päivänvalolla missään reissaa niin, että vois nauttia maisemista niin eikö joku typerys interwebissä laita tän istumaan selkä menosuuntaan päin keskelle ikkunoiden välistä seinää??? Toisaalta...kukaanhan ei estä istumasta jossain muussa kohtaa, mutta on pari asiaa minkä vuoksi näin en tee:

  • Olen hankkinut lipun, jossa selkeästi on varattu paikka meikäläisen henkilökohtaisesti hallitsemalle ahterille.
  • Mikään ei oo niin hanurista, kun just on levittäny omat rojunsa (kuten tässä tapauksessa tämän mobiililaajakaistalla varustetun läppärinsä kimpsuineen ja kampsuineen) niin joku tulee ja narisee, että: "Anteeksi, mutta tässä olisi minun paikkani!". Tietenkinhän vaunu on tyhjä, mutta kyseinen ihminen lienee samaa kastia allekirjoittaneen kanssa, että kun kerran on se varattu paikka niin se on sitten käytettävä...huomioimatta sitä, että vaunussa on varmasti ainakin 30 muuta tyhjää ja ehkä jopa 13-kertaa parempaa paikkaa. Ja voin kertoo senkin, että AIVAN SATAVARMANA, jos joku on uskaltanu mennä meikäläiselle varatulle paikalle niin lähtö tulee...oli siinä tavarat levällään eli ei! :)

Pohjimmiltaanhan mäkin siis nautin junassa matkustamisesta. Tietenkin muutamia poikkeustapauksia (esim. reilun kilometrin päähän hajuvedelle haisevat naiset, kovaääniset ja kiroilevat pissikset, känniääliöt...jne...) lukuunottamatta. Juna on suurimmissa määrin melko mukava tapa liikkua. Niille, jotka ovat kanssani samaa mieltä ja ihmettelevät, että miksei sitten junaskuja käytetä enemmän voin kertoo, että täältä maalta (reilusti Kehä III:n ulkopuolelta) kun lähtee niin se aika on aika ratkaseva tekijä. Jos Helsinkiin pääset junalla 6-12 tunnissa...ja omalla autolla ehkä n. 4-5 tunnissa niin kummallakohan lähtis, jos molemmat vaihtoehdot on käytettävissä??? Junan puolelle kallistuu varmasti ne, jotka viettää suurimman osan matkastaan ravintelivaunussa ;) Henkilökohtasesti en tähän joukkoon kuulu, kun ihan satunnaisesti ja jos sattuu olemaan hyvää seuraa. Tällä hetkellä tuota naapuripenkissä istuvaa entistä VR:n työmiestä ei lasketa hyväksi seuraksi...saati muutamaa penkkiä edempänä (vai pitääkö sanoo taaempana kun istuu selkä menosuuntaan???) istuvaa mummelia, joka näytti pahaa silmää jo astuessani vaunuun. Muita ei tässä äkkivilkasulla näykään...enkä TODELLAKAAN jaksa lähtee ettimään. Toisaalta siitähän sais taas lisää tarinaa ehkä tännekin, mutta taidan jättää väliin tuon kierroksen.

"Seuraavana Lievestuore..." Kas...mummot on lähteny junaan ilman lippuja... :D Meinaakohan ne jänistellä asemanvälin??? Tuskinpa tuon ikäiset rouvat moiseen syyllistyy kumminkaan...ja enhän nyt minäkään...koskaan...ikinä oo... Tulipa vaan tuosta kuulutuksesta mieleen, että eikö junien henkilökunta kyllästy tuohon samaan naisääneen, joka kuuluttaa noita paikkakuntia...ja eikö se nainen koskaan kyllästy hokemaan samoja asioita. Kyllä jos mä saisin kuulutella noita niin EHKÄ vois olla pikkusen ilosemmin ja mielenkiintosemmin esitetty nuo asiat. Voishan sitä vaikka jonkun vitsin murjasta sekaan...ihan vaan yllärinä kaikille :D

Mulle tulee kyllä pikkasen paha olo. Ei oo ihmistä luotu matkustamaan nurinpäin!!! Matkaevääks mun piti ostaa vähän jotain salminakkia, mutta unohtu. Juomaa vähän ois kassissa, mutta kun tuli heitetyks tuo väsky tuonne hyllylle tuon VR:n entisen duunarin toimesta niin en kehtaa sitä heti alkaa sieltä repimään alas. Ja kyllä mulla sen verran varanestettä ja -ravintoo on, että tän kaikkinaisuudessaan vajaan kolmen tunnin reissun kestän. Eipähän tuu pisuhätä ja tartte lähtee tuonne pelottavaan vessan. Mistä taas tajunnanvirtatekniikkaa hyödyntäen päästään puhumaan laivojen vessoista. Jos junan veski on pelottava niin kyllä on laivankin. Mä ainakii pelkään, että se imasee mut mukaansa...meinaan on semmonen humahus se äänikin jo, että varmaan aiheuttaa melkosen alipaineen sinne vessakoppiin. Sen takia mä yleensä jätän sen oven auki :) No yks pelkää herneitä, toinen laivan vessoja ;)

Noi kaakattavat mummot muuten liitetään sitten siihen sarjaan ärsyttävät asiat junassa :) Toisaalta voin kertoo, että jos mullakii ois matkaseuraa niin varmasti höpöttäsin vähintään yhtä kovaan ääneen jotain...

Ja taas asiasta kuudenteen...minkä ihmeen takia täällä junassa on vaaleenpunaset verhot? Tai ehkä noi on nyt sitä muotiväriä nimeltään LOHENPUNAINEN...mutta ällöt on joka tapauksessa. Sitten kun lisäätte tuohon siniset jakkarat ja niiden vaaleenvihreet niskatyynyt, niin ei oo ihme jos onkii vähän huono olo. Eli siis tää ympäristö aiheuttaa mulle pahoinvointia eikä takaperin matkustaminen!!! Ai vaan palatakseni vielä tähän takaperin matkustamiseen...miksei kaikki junan penkit voi olla niin, että matkustaja on nokka menosuuntaan??? Onko sillä jotenkii vaunun tasapainon kans tekemistä tai junan vauhdin??? Kun eihän tää oo niinku järkevää alkuunsakaan. Tai miksei nää jakkarat voi olla käännettäviä??? Sillon sais istua nokka siihen suuntaan kun huvittaa!!! Taitaa olla aloitteen paikka...

Herrajumala miten kauheesti väkee tuli nyt kyytiin!!! Pitääköhän kohta alkaa supistamaan omaa levinnäisyyttään? No ei sentäs...no ja nyt alkaa tuo mieletön puhelinrumba kun kaikki soittelee: "Mä oon nyt tässä junassa. Ei mulla muuta kun, että muista ruokkia lapset ja koira. Etkä sitten lähe Penan kans mihkään illalla!!!" KÄYTTÄKÄÄ TEKSTIVIESTEJÄ IHMISET!!! JA PUHELIMET EES PIIPPAUKSELLE TAI MIELUMMIN ÄÄNETTÖMÄLLE!!! TÄÄLLÄ ON MUITAKIN IHMISIÄ!!!

TREVLIG RESA!!! OVER AND OUT!!!