2012595.jpg


LUSIHVERIN HILLO


1 punainen paprika
12 kokonaista chilimarjaa (määrä riippuu chilin    koosta/tulisuudesta,    tässä käytetty "Pygmiä")
3,5 dl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
10 dl sokeria
½ tl hilloamisainetta
4 chilimarjaa koristeluun (siemenet pois ja sipelletään siistiksi silpuksi)
Atamon-liuosta (purkkien huuhteluun ja tarvittaessa säilöntäaineeksi)


Paprika ja chilimarjat myllytetään silpuksi esim. sauvasekoittimella. Heitetään silppu ja omenaviinietikka kasariin tms. astiaan ja keitellään 15-20 min. Siivilöidään neste ja mössö heivataan veks. Lientä tulee ehkä n. 3,5 dl. Liemi takas kasariin ja suola sekä sokeri völjyyn, sekoitellaan kunnes sulavat. Liemi lämmitetään vielä niin, että se "kuplahtelee kivasti" ja keitellään n. minuutin ajan. Tämän jälkeen sotketaan hilloamisaine pieneen määrään sokuria ja heitetään pataan kunnolla sekoittaen. Koristeeksi tarkoitettu chilisilppu mätetään tässä vaiheessa liemeen, jonka jälkeen hillon on valmista purkitettavaksi. Itse huuhtelin purkit Atamon-liuoksella.