Eilisen projektina kävin Mamalassa rustailemassa chilit uusiin ruukkuihin. Ruukkujen halkasija on palttiarallaa 12 cm tai jotain sitä luokkaa. Oli melkonen urakka, mutta nyt se on tehty ja "Pojat" saa alottaa kasvun Puutarhamullassa. En tiiä mitä chilihöperöt kyseisestä sanoo, mutta ei nyt sattunu oikein olemaan muutakaan ja toistaseks noi näyttää tosi terhakoilta ja virkeiltä! Ottavat just aurinkoo tuolla keittiön pöydällä. Toin itelleni tänne kaikkiaan 12 kasvatettavaa:

  • Peter Pepper aka Suosikkipoika x 1
  • Bolivian Rainbow x 1
  • Charlston x 1
  • Habanero x 2
  • Pygmi x 2
  • Ramiro x 2
  • Cayanne x 3

Lisäksi kahdelle kaverille luovutin kummallekin yhdet kappaleet Ramiroa, Cayannea ja Pygmiä. Loput jäi Mamalle ja ihan muutaman kitusen (joita ei ollut laskettu ituihin edellisessä tekstissäkään) nakkasin biojätteisiin. Joitakin Cayanneja, Ramiroja ja Pygmejä varmaan jaetaan vielä ystäville ja tuttaville.

Pisimmällä kasvussaan mulla on Cayanne, joista suurin on n. 15 cm korkea ja tekee jo oksiakin. Pienimpänä kasvaa Charlston, n. 6 cm. Loput onkin sitten siinä 10 cm hujakoilla. Innolla oottelen niitten kasvua ja niitä ekoja kukkasia...marjoja tuskin kandee vielä ihan alkaa oottelemaan?!

Tarkotus olis saada noikin ituset parvekkeen puolelle mahd. pian, mutta täällä edelleen tuulee melkoisesti ja erittäin koviakin puuskia on välillä, joten pidän "Pojat" vielä sisällä ihan turvallisuussyistä. Ja yöllä tuntuu edelleen olevan melko viileetä, joten siitäkin syystä saavat vähän oleskella täällä lämpimässä. En tiiä kuinka ne tuosta ilta-auringosta tykkää, mutta tuossahan sen näkee. Kovasti näyttävät kurkottelevan auringon suuntaan. Hauskan näköstä... :) Toivottavasti vaan en kastele niitä liikaa...kun ei oo meikäläistä tuolla viherpeukalolla niin siunattu.