No juu...niistä chileistä pitikin kertomani pitkin kevättä ja kesää, mutta jotenkin vaan aikaa ei siihenkään oo tuntunu löytyvän. Alotetaan niistä talvehtineista Petteristä ja Cayannesta. Kumpikin puska näytti sillon alkuun melko vaatimattomalta, mutta molemmat rehotti tuossa parhaillaan todella kauniina ja hyvävointisena. Molemmista tuli marjoja ja mahtavinta oli saada se ensimmäinen Petterin marja käsiin ja suuhun ;)

Oikeesti nää marjat on kyllä melko hupaisan näkösiä, mutta potkua tuntu löytyvän ja jos nuita jatkossa tulee niin luulenpa, että savustettuna ja mausteeks jauhettuna niistä tulee herrrkkua. Petteri on jaksanu tehä marjoja tähän päivän asti. Ei sato mitenkään päätähuimaava oo ollu, mutta kyllä noita on riittäny maistella ja vielä mausteekskin jauhaa. Tosin mauste koostuu kaikista saamistani chileistä.

Muista lajikkeista Cayanne tekee myös edelleen marjasia...tuolla muutama oottelee punehtumista tälläkin hetkellä. Negro teki yhden ison marjan...ja se oli ihan hyvän makuinen, melko mieto. Tänä vuonna itänyt toinen Petterikin on muutaman marjan saanut kasvatettua ja tämään vuotinen Pygmi hyvinkin toistakymmentä marjaa...ellei enemmänkin, kun osan oon napsinu pois niin en kokonaismäärää kyllä muista. Muitten elämään jääneiden osalta ei satoa ole, koska en kerenny niitä siirtää isompiin purkkeihin. Päätin jättää ne noihin pienempiin talvehtimaan ja katellaan sitten ens keväänä uudestaan mitä niitten kans tekee sitten. Yritän ainakin kaikki elossa olevat talvehduttaa. Ai niin...rehuthan ei muuten tänä vuonna päätyny ulos missään vaiheessa...sekin ehkä vähän pienensi satoa ja noitten rehujen kokoakin.

Anoppilassa puolestaan oli viime vuodelta pari Pygmiä, joista satoa on tullut ihan useempi litra!!! Mä en tajua miten se anoppi ne saa kasvamaan...kasvihuoneessa tietty kesän ajan olivat suojaisassa ja lämpimässä, että ehkä sekin vaikuttaa :) Tässä pari kuvaa anopin puskista.

Mukavaa kuitenkin, että satoa on tullut ja maustetta saan tehdä, kun se tais jo loppua aikaa sitten. Valitettavasti tänä vuonna ei oo tarjolla hilloa kellekään...mutta ehkä ens vuonna taas :) Rehujen kasvattelu jatkuu ja uusia lajikkeita otetaan vastaan (vink, vink, Chilimies :)). Ai niin...kuvien ottaminenkin jäi tältä vuodelta todella vähiin...tässähän nämä taitaakin olla :D Juu, ja Korallipensaat lähti Maman hoiviin kesän aikana.