Ihana kesäloma oli kesäkuun puolen välin tienoolta kuukausi eteenpäin. Kyllä sitä oli odotettukin. Ennakko kesikseen otettiin jo 2.6., kun käytiin kattomassa IHQN Bruce Springsteenin keikka Tampereella!!! Siis ette voi uskoo miten oli mahtia!!! Vuotta aiemminhan kävästiin Hesassa kyseistä herraa tiiraamassa, mutta tällä kertaa ei tarttenu tiirailla, kun parkkeerattiin lavan eteen tokaan riviin...ja loppuvaiheessa löysin itteni jo ihan eturivistä ;) Voin kertoo, että tunnelma oli loistava, biisit mahtavia ja ennen kaikkee...Herra Bruce Springsteen tuntui jäntevältä ja lihaksikkaalta...ja oli tietenkin charmikas ja komea :D

Ihan oikee kesälomareissu tehtiin tänä vuonna pitkästä aikaa moottoripyörillä. Ajeltiin muutaman päivän aikana Saariston Rengastie. Reissu aloitettiin Tampereen Teiskosta, mistä lähdettiin vesisateessa ajelemaan kohti Kustavia, jossa vietettiin ensimmäinen yö. Vesisateessa ajettiinkin ihan majoituspaikkaan asti. Olin varannut penthousen Wanhalta Luotsiasemalta, jonka rannasta seuraavana aamuna pääsi kätevästi jatkamaan matkaa. Penthouse oli siis Luotsiaseman ylimmässä kerroksessa sijaitseva näköalahuoneisto, josta oli näkymät neljään eri suuntaan. Huone oli mahtava ja palvelu oli erittäin ystävällistä...kun soitin majatalon isännälle, että myöhästymme hieman ennakoidusta ajasta sateen vuoksi, tarjottiin mahdollisuutta lämmitellä luita ajon jälkeen saunassa...ja tähän tarjoukseenhan tartuttiin. Saunan päälle vielä pari kylmää lonkeroa ja maisemien katsastelua, niin voiko muuta toivoo??? No ehkä semmonen vähän kivampi keli ois ollu piste iin päälle...tuolloin tuli siis vettä ihan kiitettävästi ja lämmintä oli ehkä n. 10 astetta. Seuraavana aamuna ruhtinaallisen aamiaisen jälkeen pakattiin pyörät ja mentiin viereiseen rantaan odottelemaan ensimmäistä kunnon merimatkaa...tällä kertaa kauniissa auringonpaisteessa. Saariston Rengastiehän on täynnä lauttoja, losseja, siltoja, pieniä mutkateitä jne. Kustavista siirryttiin lautalla Iniöön ja edelleen Houtskärin ja Korppoon kautta Nauvoon, jossa vietettiin toinen yö Hotelli Strandbossa. Nauvossa, jos käytte, niin suosittelemma syömäpaikaksi tuon Strandbon vieressä olevaa Ravintola L'Escalea. Sapuska on melko hintavaa, mutta kyllä erittäin maukasta ja palvelukin pelasi hyvin. Maisemat matkalla oli sanoinkuvaamattomia eikä kuvatkaan tee niille kunnolla oikeutta. Pääteiden lisäksi ajeltiin kaikki mahdolliset pikkuset sivutiet. Hauskaa oli, että sivutiet olivat lähes puolet normaalia tietä kapeampia ja nopeusrajoitus oli yleensä 80 km/h...voin kertoo, että ei siellä niin kovaa kyllä uskaltanu ajaa kumpikaan meistä. Paikalliset kyllä tuli melko vauhdikkaasti kurveissa keskellä tietä vastaan ja niille tuli muutama kerta kirottuakin, kun ite joutu väistämään melkein ojan puolelle! Nauvosta sitten matkaa jatkettiin Paraisille ja siitä takas mantereelle. Varsinainen saaristoreissu päätettiin Askaisten Ritaripuistoon, josta löytyy muistomerkki kaikille Mannerheimin Ristin Ritareille. Vaikuttava paikka, kannattaa käydä!!! Matkaa kuitenkin jatkettiin vielä Eurajoelle Chilimiehen vieraaksi ja siitä sitten takaisin Tampesterin suuntaan. Oli pitkästä aikaa aivan mahtava lomareissu...lisää tämmösiä!!! Ja suosittelen kyllä tuota Rengastietä kaikille!!!

Lomalla ehdittiin hengailla Tampereellakin hiukkasen ja kuvata nähtävyyksiä...tosin vähän "töiden" varjolla...auto vietiin ilmastointilaitehuoltoon :) Muitakin kaikenlaisia pikkureissuja tehtiin, mutta ei niistä sen enempää ;) Joka tapauksessa, kyllä kesä on kiva ja loma vielä kivampi!!!