Lintujahdissahan on käyty likimain aina kun mahdollista, mutta tällä kertaa saatiin mukaan vieraileva tähtikin, Jeba. Tähden asenne luontokappaleiden metsästystä kohtaan oli hieman negatiivinen, mutta avoimin mielin torstaina metsään lähdettiin. Luonnollisesti meikkaaminen ja pukeutuminen suoritettiin ennen metsään marssimista :) Vieraileva tähti naamioitiin Kompostiksi.

Keli oli sateinen ja myönnettäköön, että pillittäjän asenteessa oli toivomisen varaa, mutta kun ensimmäiset pyyn piippaukset kuultiin, niin ihmeellistä toivoa ja taistelumieltä löytyi kaikilta. Pyyt vastasivat pillitykseen loppupelissä todella surkeesti ja epätoivokin välillä hiipi mieleen, että ilman ruokaa jäädään. Jahtiinhan mennään ajatuksella, että syödään vain ja ainoastaan sitä mitä saaliiksi saadaan...eli ei saalista=ei sapuskaa :)

No asetuttiinpa jälleen kerran rytelikköön piiloon ja pillitys alkoi...eikä aikaakaan, kun kuulimme siipien havinaa lähistöltä. Mitään ei kuitenkaan näkynyt vaikka kuinka pilliteltiin ja katseltiin. Olin jo itse luovuttamassa siltä paikalta ja kuiskuttelin kauempana olevalle Miehelle, että kuuluuko/näkyykö mitään. No hänpä olikin hetkeä aiemmin kuullut siipien havinaa hieman lähempää ja päätimme yhdessä tuumin vierailevankin tähden kanssa, että kokeillaan vielä pari kertaa. Pari kertaa riittikin ja urospyy lennähti läheiseen puuhun. Itselläni ei ollut mahdollisuutta omalta paikalta kokeilla jousella saaliin hankintaa, mutta Miehen asema haulikon kera oli lintuun nähden loistava ja kuiskasinkin: "Ammu!!!" PAM...ja parempi pyy pivossa, kuin kymmenen oksalla.

Vierailevan tähden erinäiset periaatteet ja asenteet menivät jo tässä vaiheessa romukoppaan, mistä syystä hänet ylennettiin saaliinkantajaksi. Kierreltiin vielä muitakin paikkoja lisäsaaliin toivossa ja jos Mies olisi mökille palatessamme ollut hieman skarpimpana, niin ehkä olisimme nautiskelleet pyyn lisäksi koppeloakin, mutta ei makeaa mahan täydeltä ;)

Luonnollisesti mökille päästyämme saalis ikuistettiin kuvin ja siitä valmistettiin mahtava juhlaillallinen: Pyytä punaviinikastikkeessa perunamuussin kera. Koska pyy on sangen pieni lintu, paistettiin kylkeen vielä broilerin filepihvit...ja voin kertoo: OLI HERRRRRRRRRRRRRRKKUA!!! :D

Kuvista mainittakoon sen verran, että parissa kuvassa on nähtävissä kuollut eläin, joten herkimmät lukijat jättäkööt kuvat katsomatta.

Sen verran pitää noita naamiopukuja kommentoida, että Trasselipuvun housut keräs yhen Nalle Puhin metsän verran (siis puoli hehtaaria) risuja edellisellä reissulla mukaansa, että ainoastaan takki ja lakki olivat tällä kertaa käytössä. Liikkuminen helpottui huomattavasti edelliseen kertaan verrattuna. Kompostiin ei niin helposti risut ja männynkävyt tartukaan, joten sitä voi huoletta käyttää kokopukuna.

EDIT 19.50:
Lisäsin kuviin vielä pari ateriakuvaa, kun ne jäi uupumaan. Ja Jeba muistutti tuosta kauppareissusta niin kerrottakoon siitäkin.

Eli kun saalis oli saatu tuli kaikille vähän semmonen olo, että jotain jäi nyt uupumaan...KAATORYYPYT!!! Mökille päästyämme korkattiin siideri, josta ryypyt otettiin porukalla. Samassa välissä laskeskeltiin, notta saunajuomat on vähissä ja sauna oli jo lämpiämässä. Päätettiin sitten saaliinkantajan kanssa, notta mennään käväsemään lähikylän kaupassa.

Heitettiin enimmät vaatteet pois ja kerättiin lompuukit mukaan ja cruisattiin tuhatta ja sataa Japaninihmettä mökkitiellä kurittaen paikallisen K-Extran pihaan...noustiin autosta ja marssittiin sisälle...jo tuolla matkalla tapahtui ensimmäinen repeäminen vastaantulijan osalta...varmaan aatteli, että: "naiset mettällä...hehheh!" Kaupassa meitä möllöteltiin vielä lisää ja taisipa kassatäti mainita jotain hieman omituisesta rusketuksesta. No fiksuimmat lukijat tässä vaiheessa tajuaa, että mehän ei oltu missään välissä pesty niitä naamiovärejä nassuista pois ;) No haluamaamme juomalajiketta ei kyseisessä kaupassa ollut, joten teimme siirtymän toiseen kauppaan...juu-u...ei se niin pieni kylä oo etteikö siellä paria kauppaa ois :D Marssittiin jälleen kauppaan sisään ja kassalla oleva vanhempi rouvashenkilö vallan säikähti meitä "mehtäläisiä" ja siitä selvittyään hekotteli jotain ja pyyteli anteeksi tuijottamistaan. Epäili että oltais jotain viherpiipertäjiä. Hyllyjen välistä tuumailtiin vaan, että tosi piipertäjiä...teurastetaan eläimiä :D Rouvashenkilö poistui kaupasta ja me maksettiin omat ostokset ja marssittiin takas autolle siistissä avorivissä...rouvashenkilön vielä mulkoillessa meitä autostaan. Kaahattiin sitten takas mökille ja sen jälkeen keskityttiin olennaiseen, saunomiseen ja saaliin juhlintaan sekä valmistettiin tuo aiemmin mainittu herkkusapuska :)