Kas niin tuli aika siemennyksen. Kuu on edelleen nouseva eli aika on mitä otollisin kevätkylvölle. Tänä vuonna päätin heti alusta lähtien tehdä Mamalle ja itelleni erilliset taimistot. Mulla on yks minari (24 ruukkua) ja Mamalla toinen...+ 12 ylimäärästä siemenruukkua. Ihan vaan, että voidaan niitä vaikka käyttää muiden viattomien ihmisten tartuttamiseen chilihulluudella :)

Mä löysin tuolta Treen reissulta uusia siemeniä. Ostin pussillisen (7 kpl) Jalapenon ("Hercules") sekä pussukallisen (niin ikään 7 kpl) "Hot Lemon"-chilin siemeniä. Enkä katellu siemenpussien hintoja ennenkun kuitista ja totesin, että melko kalliita ovat!!! Mutta ehkä ne on sitten hyviäkin. Herculeksesta kerrotaan pussukassa seuraavaa: "Lajike on Jalapeno-lajia, joka on tunnettu sileästä ja säännöllisen muotoisesta hedelmästään. Hedelmät ovat kapeita, noin 7 cm pitkiä ja niiden halkaisija on noin 2 cm." Hot Lemon on puolestaan "Kiehtova lajike, sitrushedelmän tuoksu ja maku! Noin 4 cm pitkät, keltiset voimakkaan tuliset hedelmät. Sopii tulisiin katkarapuruokiin."

Tänä vuonna säästin vähän itteeni ja istutin vaan yhen siemenen/turveruukku. Uusia lajikkeita laitoin itellen neljään ruukkuun kumpaakin. Lisäks Suosikkipoika-Peteriä tuli neljään, Cayannea kuuteen, Pygmiä neljään ja Habaneroa kahteen ruukkuun. Mamalle laitettiin edellisten lajikkeiden lisäks Charlstonia sekä Bolivian Rainbowta...mutta en painanu tarkasti mieleen minkä verran, kun osaan ruukuista lykättiin useempi siemen...ihan vaan kaiken varalta ja huvin vuoks :)

Minarit on taas Mamalassa, kun siellä on tähän aikaan vuodesta himppasen paremmat valaistusolosuhteet. Nyt sitten vaan kovasti ootellaan, koska mahtaisi ensimmäinen itunen puskea itsensä mullasta näkösälle. Mama on luvannu raportoida kasvihuoneiden tapahtumista heti kun jotain alkaa tapahtua. Saa sitten nähdä, että vaikuttaako aikaisempi kylvöajankohta mitenkään kasvien kokoon/satoon.