No nih...reissusta palasin jo eilen, mutta olin sen verta väsy etten yksinkertasesti jaksanu mitään kirjotella. Mutta nyt jotain kokemuksia ja mietintöjä reissun varrelta...mutta ensin Poikien kuulumiset.

Pojat pärjäsi Maman hoivissa vallan hyvin. Tosin epäilen, että parille on vähän lurahtanu liikaa vettä...kun ovat vähän nuupahtaneet ja multa on ihan märkää. Tai sitten se on loppu tuloillaan. Toivottavasti ei, koska joukossa on isoin Cayanne. Sillä mä epäilen, kun lehdet lurpottaa ja sitten uusien marjojen varret menee jotenkii keltaseks ja sitten ne tipahtaa irti pienestäkin tärähdyksestä. Chiligurut vois vähän kommentoida tuota. Pikkuhiljaa alkaa marjoja olla kaikissa kasveissa, varsinkin Habaneropojat on innostuneet niitä tuottamaan. Taitaa olla Charlston ja pikku-Petteri, kun eivät vielä oo saaneet marjoja aikaseks. Petteri ei oo vielä ees kukkinu...nuppuja on edelleen jonkin verran, mutta ei ne vaan aukee :( Charlstonista on pakko mainita, että siinä on vallan vinkeen näköset kukat (kuvia en oo jaksanu ottaa). Täällä on ollu varsin aurinkoista nyt viime viikosta lähtien, mikä on varmasti edesauttanu tuota kukkimista ja marjatuotantoo. Suurin Cayannen marja on jo kohta varmaan 4 cm...ne on kasvanu hurjasti! Toivottavasti vaan lämpimät kelit jatkuu tai sitten tarttee alkaa Miehelle puhumaan jonkinlaisen tellimen rakentamisesta tänne sisälle. Ai niin...kirvoja ei kauheesti oo näkyny...muutama oli mutta saivat taas Suopaa! Että semmosta sillä rintamalla...

Sitten reissuun. Perjantaina klo 16.05 starttasin Kultani kanssa kohti Tampesteria. Anoppilassa tsekkasin chilit...sielläkin kukitaan ja kasvit on paljon isompia kun mun...ja taispa siellä jokunen marjakin tillottaa :) Mainittakoon, että ovat siellä olleet kasvihuoneessa suurimman osan elostaan. Ai niin...osa teistä jo tietääkin mua vaivaavasta "kaatumataudista", mutta nyt sujui ajaminen vallan mallikkaasti hiekkatielläkin ;) Lauantaina siirryttiin RM Heinon myömälään (sieltä tarttui mukaan kypärä Miehelle, ajokengät ja lohari-Buff mulle ja Kullalle jotain pientä) ja kavereitten kautta Ylöjärvelle tapaamaan pikaisesti Miehen serkkuja ja illalla vielä Jeban tykö, missä oltiin joskus myöhään illalla. Siellä sitten saunottiin ja rentouduttiin. Chilit jakselee siellä mainiosti! Mies lähti aamulla neljän hujakoilla töihinsä ja mä jatkoin unosia. Aamulla sitten herättiin vaan havaitaksemme, että ulkona sataa ihan kaatamalla...välillä vähemmän, mutta kuitenkin. Viimein kun sade taukosi, päätin lähteä matkaan kohti Loviisaa...vaan arvatkaas alkoko sataa sitten taas kaatamalla kun pääsin liikkeelle...juu-u, kylläpä vaan. Pitkiin en oo sateella ajanu, niin vähän oli arkuutta ja motarilla junnasin vaan 80 km/h. Inhat autoilijat heitteli varmaan ikkunoistaan sankollisia vettä mun syliin ja olin ihan litimärkä jo alkumatkasta...mutta onneks vaan ulkoisesti (kitoos goretexin...muina päivinä märkyys oli enemmän sisäistä ;)...). Orimattilan jälkeen sade herkes ja pikkuhiljaa aurinko alko pilkistellä. Loviisassa pyörähdin D:n luona pikasesti...siellä chilit oli kasvaneet melkosiks puskiks ja jopa punerrusta marjoissa oli havaittavissa :) Sieltä sitten Miehen tykö ydinvoimalan katveeseen...käytiin kaupungilla syömässä ja viimein Kulta sai päälleen kaks henkee :) Hyvin meni niinkin...kyllä se on hyvä peli vaikkei soikaan!!! Aamulla oli herätys jo vailla viis ja starttasin kotimatkani vailla kuusi, jälleen aurinkoisissa keleissä...MAHTAVAA!!! Kotiin saavuin sitten hyvinkin ennen puolta päivää. Tässä vielä matkan plus- ja miinustilasto:

PLUSSAT:

  • Kulta (ehdottomasti +++++++++++)
  • Aurinko
  • Mahtavat, hyväkuntoiset mutkatiet
  • Muut motoristit
  • Kaverit, tuttavat, sukulaiset
  • Pizza :)
  • Uudet ajokengät
  • Mukavat majoitukset

MIINUKSET:

  • Typerät autoilijat, jotka heittää vettä päälle, kiilaa, yrittää risteyksestä tunkee eteen ja säikyttelee muutenkin arvaamattomuudellaan :)
  • Önniäiset, höntsät, sudenkorennot ja muut hyönteiset (Sudenkorento kaulaan 100 km/h nopeudessa EI tunnu hyvältä...voin kertoo. Ja joku koppakuoriainen kypärän visiiriin samassa vauhdissa...YÖK!!!)
  • Linnut jotka meinaa lentää päin...ne säikäyttää :)
  • Rankkasade
  • Rikkinäiset hanskat
  • Huonokuntoiset hiekkatiet
  • Itärajan takaa tulleet rekat ja niiden kuskit (joillakin on taipumus kiilata ohitustilanteessa ja ahdistella, jos ei voi ohittaa ja jää kahden tuommosen väliin...ei oo mikään maaliman miellyttävin paikka!)
  • Liian lyhyt vapaa
  • Yksin ajelu...juttuseuraa/musaa kaipais...
  • Ahterin kipeytyminen, kun ei malta pysähdellä tarpeeks usein...että hierojalle ois paikka avoinna... ;)

Kokonaisuudessaan oli taas ihan mahtava reissu, mittariin kertyi kilometrejä ihan mukavasti...reilu 1000. Pitempään sitä aina vaan tahtois olla ja nähä enemmän kavereita reissatessaan, mutta ehkä sitten kun joskus sattuis olemaan lomaa...eli varmaan joskus ens vuonna. Katellaan...